Buske.nl

Volvo 144 in het wagenpark!

Volvo 144

Het ophalen van de Volvo 144

Soms kan het raar lopen. Toen Eric een week of 2 geleden bij mij aankwan dat hij een klassieke Volvo wilde gaan kopen had ik niet meteen in de gaten wat een stoere auto’s dat eigenlijk zijn. Op zich niet gek, de 140 serie volvo’s waar hij naar aan het kijken was zijn allemaal ongeveer 10 jaar ouder dan ik 🙂 Desalniettemin had hij een 245 gevonden in Apeldoorn, of ik eens mee wilde gaan om deze te bewonderen. Tuurlijk!
Dus wij in de auto er opaf. We raakten aan de praat met Jan, de man die deze klassieker te koop had, en hoewel het niet klikte tussen Eric en de 245 vertelde Jan dat hij ook nog een 144 in zijn schuur had staan. Hoewel deze auto op het moment eigenlijk niet te koop was, maar we toch vanuit brabant een eind gereden hadden mochten we van Jan toch mee naar de schuur waar hij hem had staan.
En toen gebeurde het. Ik was op slag verliefd 🙂
Vraag me niet waarom, er is echt zat aan te merken op de auto maar ik was bereid het extra werk voor lief te nemen en door het stof heen de potentie te zien.
Motor starten, loopt prachtig, Jan vraagt: wil je een stukje rijden? 1 seconde dacht ik nog, jamaar onverzekerd, geen apk etc is dat wel verstandig? de tweede seconde zette ik hem in “Drive” en reed de wagen de schuur uit. Met een glimlach van oor tot oor zat ik achter het stuur en reed een rondje.
Toch maar naar huis, het was immers niet de bedoeling dat IK een auto zou kopen 🙂
Na overleg met mijn lieve vrouw Esther en even goed berekend te hebben wat de kosten gaan zijn besloten om een bod te doen. Inclusief APK. Wat denk je? Accepteert Jan mijn bod, de rotzak 😉
Oeps, een volvo gekocht 🙂
De APK zat er al snel op en bij het ophalen van de auto hebben we de compressie nog even gemeten en gelukkig was die ook goed. Zo’n 9 bar ongeveer.
Jan bleek ook een bijzonder mens, een warme ontvangst, gezellig gesprek en hij had allerlei extra dingen geregeld nog. We mochten de auto meenemen zonder overschrijving (was het te laat voor), ik kreeg nog wieldopjes mee, en hij schoof me nog geld voor een volle tank gas toe. Heel bijzonder vind ik.
Meteen de dag erop een volle dag aan het werk geweest om de binnen en buitenkant wat op te knappen. Nog lang niet klaar, maar het begin is daar 🙂 Ik zal binnenkort wel wat fotootjes plaatsen.
Inmiddels heb ik er al een paar ritjes mee gereden, kom steeds met een glimlach uit de auto 🙂

Nu maar hopen op veel plezierige kilometers in mijn belastingvrije Volvo 144!

Tagged on: