Buske.nl

Volvo 142 B20 koprevisie

Volgens de meteorologen van het land zitten we midden in een hittegolf en is driekwart van Nederland onderweg naar de laatste vrije vierkantere meters in Scheveningen of Zandvoort. Kortom, een prima dag om aan je auto te sleutelen. En dat hebben we gedaan!

Met maar liefst vier man sterk hebben we afgelopen zondag aan de Volvo 142 gewerkt. Sinds de aankoop in september vorig jaar liep hij niet lekker. LPG afstellen ging moeizaam en rijden op benzine was ook altijd een avontuur. Na wat vluchtige wisseltrucs met onderdelen en carburateurs besloten om het B20 blok eens open te schroeven en goed te inspecteren. Hierbij troffen we al snel veel koolaanslag aan. Dit was gedeeltelijk het probleem voor het slechte gedrag.

We hebben uiteindelijk veel werk verzet. De kop is helemaal schoongemaakt, kleppen zijn geslepen, kop en kleppendeksel zijn gespoten, alle pakkingen van blok en carburateur zijn  vervangen, nieuwe bougiekabels, rotorkap, contactpunten, radiator gecontroleerd, nieuwe slangen, etc. thermostaat bleek defect dus een eitje koken op de motorkap is er nu ook niet meer bij..

De motor loopt nu heel mooi en de meeste problemen zijn opgelost. Uiteraard is er nog een kleine to-do-list overgebleven. Maar ja, dat is inherent aan deze hobby.  Zie hieronder een aantal foto;s.