Buske.nl

Kleurdilemma!

Nou even een van de de moeilijkste dingen die je moet beslissen als je je bus restaureert: de KLEUR!

Er zijn verschillende opties, we willen bij een originele stelling blijven en nou blijven er 2 mogelijkheden over, zie plaatjes aan deze post. Wie O wie heeft hierover een mening????

EDIT: Op Barts verzoek een derde stelling toegevoegd, het wit van 1 en het geel van 2! Dit resulteert in Kleurstelling 3 😉  Guys, alvast bedankt voor de reacties!

Kleurstelling 1

Kleurstelling 2

Kleurstelling 3

Tagged on:

17 thoughts on “Kleurdilemma!

 1. Eric

  Ik ga gewoon reageren :p

  Hier op m’n kick ass MacBook vind ik het oranje van kleurstelling 1 het mooist. Maar het witte in kleurstelling 1 is een beetje zalmachtig..

  Het gebroken wit in kleurstelling 2 is erg mooi. Het geel uit 2 is weer erg hard..

  pff,, wat een dilemma! Ik ben er nog niet uit.. Morgen op het werk nog eens kijken..

  *ow, en ik zal de comments tags ook eens vertalen naar het Nederlands 😉 *

 2. Jeroen

  Ben mijn getypte tekst kwijt. Leuke site. 🙂

  Kort dan maar: kleur 1, oranje. Margo heeft bus oranje laten spuiten en werd geler in praktijk.

 3. bart

  ik zeg: het zalmige van 1, het gele van 2. Door het zalmige van 1 wordt het gele van 2 ook minder hard. Het moet ook wel een lief buske blijven; geen hard buske. In de praktijk is het altijd wat afwijkend ja, klopt denk ik ook.

 4. Sander

  Hmmm moeilijk hoor, Eric, denk jij dat het de moeite loont even die wit van stelling 2 boven het oranja van 1 te zetten?

  Wat betreft combinaties, ik vind zelf momenteenl Bart’s voorstel het mooist (stelling 3)

 5. Tonnie

  He luitjes,

  Vind kleurstelling 2 wel het mooist. Maakt het geel iets veller. Ben benieuwd naar essies nieuwe racemonster!

 6. Sander Bericht van de auteur

  @ Eric, Wat wel zo is, is dat stelling 1 een originele T2 stelling is. Bart’s brouwsel is wel mooi, maar natuurlijk niet echt een 100% originele kleur.

  @Tonnie, Iets feller mag natuurlijk helemaaaaal al niet 🙂 Wel bedankt voor je mening!

 7. Esther

  Tja ik blijf bij mijn eerste stantpunt, kleurstelling 1. Maar ik vind het wel heel moeilijk. Wit met rood misschien makkelijker 😉 Of groen dat kleurt mooi bij de mini 🙂

 8. Herman

  Hoi Klussers. Voor mij is er zoiets van origineel is origineel dus ook de kleur. Hiervoor komen enkel 1 en 2 in aanmerking. Als je zoals ik het inschat wil opvallen … Kleurstelling 1 (net echt)
  Herman

 9. lars

  Buske ziet er er erg goed uit, alleen de kleurenschema’s zijn mij allemaal iets te geel. Zou toch echt voor oudhollands rood-wit gaan als ik jullie was.

 10. Ria

  Ik ga ook voor kleurstelling 1 omdat dat het meest origineel is. Retro is retro, dan moet je verder niet moeilijk doen over kleuren. Als er trouwens zwart bij had gezeten dan had ik het wel geweten ….

 11. Sander Bericht van de auteur

  @Ria, Haha das ook wat, een mat zwarte bus zeker, net als het A-Team 🙂

  Inmiddels zeggen zoveel mensen Kleur 1, dat ik er toch wel van overtuigd ben dat dat de mooiste is. Nu nog bepalen welke witkleur er boven gaat (zie post “Update Kleurstelling 1”)