Buske.nl

Eerste dagen van de vakantie!

We hebben echt een super relaxte reis achter de rug in onze T2, afgeladen met eric’s technisch vernuft, ik noem navigatie, radio’s laptops, camera’s PDA etc. etc.

Hoewel we moe aankwamen in Praag na een nacht en een dag rijden was de beloning daar – hetmeest relaxte hostel wat ik in ieder geval meegemaakt heb 🙂

Na een lekker warme douche voor iedereen zijn we nog lekker de stad in geweest. De ‘gaafste danstent van praag’ bleek toch op zondagen wat leegjes, maar de sfeer was toch relaxed.

Vanmorgen lekker uitgeslapen er weer uit, zijn we gaan kijken wat voor stad we in vredesnaam terecht zijn gekomen. Het blijkt (zie de foto’s maar) dat Praag echt wel een hele mooie stad is en tevens dat het afrekenen van de boodschappen minstens even gaaf is 🙂

Op straat kwamen we een stel Polen tegen die eruit zagen of ze wisten waar Teknival te vinden zou zijn, zodoende hebben eric en jeroen deze mensen eens aangesproken. Het bleek dat de feesten inmiddels over zijn, maar dat er wel 1 km van de plaats waar we waren een demonstratie gaande was tegen geweld van de politie, er blijkt hier afgelopen week iemand overleden was als gevolg van het geweld van de politie te zijn op een legaal feest. Het bleek dat 1000 politie agenten, en diverse tanks en helikopters waren ingezet op een feest dat voor het eerst dit jaar legaal was. We konden meteen met de polen meerijden als we wilden, deze hadden ook een oldtimer bus, maar we besloten zelf te voet te gaan.

Voor het ministerie waren horden mensen op komen dagen om te laten zien dat het communisme ook hier al lang aan zijn einde is. Echt geweldig, de demonstraties hier zijn echt wel eventjes anders dan in Nederland, je kon de mensen van honderden meters afstand al horen joelen. De sfeer was echt heel erg relaxed, totaal niet vijandig, maar de mensen willen gewoon duidelijk maken dat het geweld dat de ‘policie’ hier gebruikt niet gerechtvaardigd kan worden. Totaal mee eens ook. OP de foto’s kun je zien dat we dan ook mee gedemonstreerd hebben. Overigens, het was wel gaaf dat we met onze T2 dwars onder de demonstratie door moesten rijden later die dag, en met een toeter op 100% kregen we de tsjechen goed los 🙂 Super aardige mensen overigens, over het algemeen.

Eenmaal weer thuis gekomen bleek dat contact maken in een hostel erg gemakkelijk is, ga in je raam zitten dat op het gehele complex uitkijkt en iedereen lacht of spreekt je even aan. Gezellig dus.

Morgen vertrekken we hier weer, met als doel: Wenen, Oostenrijk. Gewoon gaaf om daar te zijn geweest was de achterliggende gedachte, maar je weet nooit waar we uitkomen als we gaan rijden 😉 Jeroen is aangesteld als navigator, omdat hij over onontdekte kwaliteiten blijkt te beschikken als het gaat over het wijzen van de weg. Voor degene die dit niet snapt, pak er maar eens een kaart van het centrum van Praag bij 🙂

Voor iedereen : slaap lekker zometeen, en ik hoop dat we op de volgende locatie weer zo’n relaxte internetverbinding hebben, dan posten we meteen weer het vervolg aan foto’s en klets hier!

Voor diegenen die we lief hebben : Vette knuffel en nog even geduld, 2 weken is maar 14 dagen 😉

Tagged on: