Buske.nl

Buske motor loopt!

Mijlpaatje bereikt weer, na het aansluiten van elle elektra hebben we de stoute schoenen maar eens aangetrokken…

Eerst een lab voeding op de accupolen gezet om de stroom te beperken die we kunnen trekken, dit om te voorkomen dat bij een eventuele kortsluiting (wat goed mogelijk is nadat we alle bedrading opnieuw hebben aangesloten) niet meteen de hele draadboom onder de bus uit fikt. Uit die test vonden we dat we de + draad van de bobine nog niet hadden aangesloten op de zekeringkast. Even zoeken waar die lag dus en aangesloten. Daarna het blok rustig met de hand rondgedraaid; geen vreemde dingen te voelen. Olie gechecked; ook nog voldoende in ieder geval (vervangen doen we later wel).
Toen was het moment daar: de sleutel mocht om. ktssjj ktssjj ktssjj ktssjj maar geen VROEM 😉

Na wat uitzoekwerk bleek dat de vonk nogal zwak was; dat hadden we snel herleid naar de ontsteking. Contactpuntjes gesteld en een nieuwe poging: ktssjj… VROEM! Hij loopt!

En toen Plens…

Plens?

Ja plens…. benzineslang geklapt 😉 Grote plas benzine dus maar dat mocht de pret niet drukken. Wonder boven wonder loopt ons buske dus nu hartistikke mooi, zelf op zijn oude benzine.

Volgende stappen: benzineslang vervangen, koppeling erin, gaspedaal vastmaken en rijden maar (hopen dat oom agent even wat anders te doen heeft dan ;))